Mobil Uyumlu Hazır Emlak Sitesi mi Lazım?

08:58 Unknown 0 Comments

Her geçen gün mobil uyumlu hazır emlak sitesi ihtiyacı daha da şiddetli bir şekilde hissediliyor. Çünkü kullanıcı deneyimi çok önemli bir husus haline geldi. Eğer mobil kullanıcılarınıza onların rahat şekilde dolaşacağı ve üye olup işlem yapabilecekleri site sağlamazsanız, rakiplerinize kullanıcı ve müşteri kaybettirmeniz çok kolay olur. 

Neden mobil uyumlu emlak siteleri?


Aslında temel nedenini yukarıda yazdık. Kullanıcı deneyimini sağlamak. Ancak bazı kişiler buna pek dikkat etmediklerinden dolayı Google algoritma güncellemesine giderek mobil uyumsuz siteleri arama sonuçlarında düşüreceğini açıkladı. Bir nevi kullanıcı deneyiminin webmasterlar tarafından önemsenmesine ve mobil uyumlu site sahibi olmaları teşvik edildi. Zaten bu güncellemeden sonra herkes mobil uyumlu site sahibi olmak için çalışmaya başladı. 

Buradan çıkaracağımız konu şudur: Eğer hazır emlak siteleri veya herhangi bir formata sahip site, mobil uyumlu olmazsa SEO çalışmalarınızın bir anlamı kalmaz. Çünkü mobil kullanıcılarınızı rakiplerinize kaptıracaksınız. Buda normal masaüstü sonuçlarındaki sıralamaları da etkileyecek ve onları da rakiplerinize kaptırmış olacaksınız. 

Yani bana masaüstünden gelen kullanıcılar yeter demeyin. Mobil sonuçlarda arka sıralara düşmek demek, dolaylı olarak masaüstü sonuçlarda da aynı garabetle karşı karşıya kalacağınız anlamına gelecek. Buda müşteri ve para kaybını doğuracak. 

Mobil site ve mobil uyumlu site ayrımını da yapalım. Mobil site m.siteadı.com şeklindedir.Dolayısıyla SEO ve reklam maliyetlerini yükseltir. Responsive de ise tek ana domainli siteniz hem mobilde hem masaüstünde gayet iyi çalışır. 

0 yorum: